Phantom Thief Kid <body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://draft.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d4911981380119886007\x26blogName\x3dMy+Bittersweet+Life\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://alyanjhh.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_GB\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://alyanjhh.blogspot.com/\x26vt\x3d-6088766302142362292', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>


Happy New Year!
Thursday, 2 January 2014 09:21 0 Comment(s)

Assalamualaikum. Heyyow. Rasanya belum terlambat lagi kan nak wish new year dekat korang? So Happy New Year guyss. I hope this year will be better than last year. em don't just wish for it, make it so Alya. Tahun ni aku form 3, jadi junior balik ooooooo. So macam biasalah, form 3 sekolah pagi dengan form 4 and form 5 kan? Just like other schools. I'm so not ready for this because dua tahun beb aku tidur setiap kali lepas subuh. Bangun pulak bila nak menginjak tengah hari nanti.

Tup tup tahun ni kena bangun awal. Takdapat tidur lepas subuh dahh TT_TT tapi bangun awal pagi ni sihat kan sebenarnya. Rezeki murah, lepastu kesihatan pun kita dapat from sunlight tu. Tapi sampai pukul 9steng je lah. Eh agaknya. Em persetankan semua ni. Ha! Hari ni hari first day sekolah, so aku nak cerita lah serba sedikit kehidupan aku kat sekolah tu. Eceh ayat macam kau baru first time sekolah kat sana. Apa apalah.

Tahun ni aku masih lagi kelas 3Bijak. Alhamdulillah masih dapat bersama sama dengan classmates sekalian. But unfortunately, there are four new students in my class. One girl and three boys. Sebenarnya macam takredha tau kemain banyak new students. So kelas kitaorang yang asalnya 32 orang, jadi 36 orang.

Tapi paling takbest gila, kelas tu kecik gila and nak muatkan 36 orang. Tu rasa macam nak suruh cikgu cikgu tu tukarkan budak baru tu ke kelas lain. Yang lelaki lah, sebab kelas aliran KT banyak je kat kelas lain. Takpayah lah nak sumbat semuanya kat kelas kitaorang. Tahulah kelas kitaorang kelas paling sikit muridnya.

Then, I'm flattered because this is the third year for me to be an assistant class monitor. Tapi rasa takut jugak sebab nanti orang ingat aku gila kuasa. Takhabis habis jadi penolong ketua kelas. Sorry my dearest classmates. Ah whatever lah. Ok nak cerita pasal teacher yang aku dah tahu. Meh meh meh

So far aku dah kenal empat orang cikgu. My class teacher who will teach me English, Science teacher, Civic teacher and ustazah. Em cikgu English dengan ustazah masa mula mula masuk tu memang strict habis lah. Harap harap takmacam tu sampai akhir tahun. Memang parah lah kalau sampai akhir tahun. Taklarat nak belajar. Cikgu sivik dengan cikgu sains, oklah jugak. Tapi harap harap dah lama lama nanti depaa tak garang. Aamin~~

Tapi tahun ni aku rasa macam malas gila nak sekolah. Taktahu lah kenapa. Rasa macam nak stab orang secara random tau bila tahu aku kena pergi sekolah. Haih what's wrong with me? I really hope this awful times will end soon. Please. I don't want to ask anything else, just that ok. So itu jelah. Nanti ada latest stories, insyaAllah aku share. Okbye. Assalamualaikum (: Thanks for reading.


REWIND ME THE PAST |